- 150 g hakitud chorizo’t;
- 2 hakitud sibulat;
- 10 hakitud küüslauguküünt;
- 2 suurt punast paprikat, hakitult;
- 2 suurt rohelist paprikat, hakitult;
- 200 g tursafileed;
- 200 g riffahvena filee;
- 200 g krevette;
- 200 g viilutatud kalmaare;
- 200 g rannakarpe;
- 200 g langustiine (või muid koorikloomi);
- 1 purk tükeldatud tomateid;
- 2–3 spl röstitud paprikapastat (küpseta paprikad grillil, koori ja püreesta õli ja näpuotsatäie soola ja 1 küüslauguküünega);
- 1 liiter krevetipuljongit (sobib ka kalapuljong);
- 4 loorberilehte ;
- 250 ml kuiva valge veini;
- Maitse järgi soola ja pipart;
- Veidike õli;
- Kimp hakitud koriandrit;
- 1 tl suitsutatud paprikat
Koostisained
Retsept
- Süüta Kamado Bono grill, valmista ette otsesel kuumusel küpsetamiseks (ilma deflektorita) ja kuumuta 150°C-ni. Ühtlase temperatuuri hoidmiseks reguleerige ülemist ja alumist õhutusava.
- Aseta pott grillile ja vala sellesse õli. Kui see on kuum, prae õlis chorizo, seejärel küüslauk ja sibul. Lisa suitsupaprika ja röstitud paprikapasta. Sega kõik läbi ja lisa valge vein. Kui alkohol on aurustunud, lisa paprika, tomatikonserv, maitsesta soola ja pipraga ning kata pott kaanega ja hauta 10 minutit.
- Vala potti puljong, lisa loorberilehed ja hauta kaane all veel 15–20 minutit.
- Lisa kala, hauta veel 10 minutit. Viimasena lisa mereannid, sega kergelt läbi ja hauta veel 5 minutit.
- Enne serveerimist puista peale hakitud koriandrit.
- Serveeri küüslauguga hõõrutud ja grillitud ciabatta’ga.