- 600 g hirve seljaliha;
- 1 peotäis värsket rosmariini;
- 1 peotäis värsket tüümiani;
- 1 tl Poppamies SPG maitseainesegu
Koostisained
Retsept
- Maitsesta kogu seljatükk Poppamies SPG maitseaineseguga. Haki värske tüümian ja rosmariin peeneks. Hõõru need lihale.
- Süüta Kamado Bono grill, valmista see ette küpsetamiseks – tõstke grillrest kõrgeimasse asendisse, sisestage ainult üks deflektor, luues nii samal ajal grillis otsese ja kaudse kuumuse tasemed. Kuumuta grill 130°C-ni, reguleerige õhutusavasid temperatuuri stabiliseerimiseks. Aseta liha grillirestile, mille alla on asetatud deflektor, ja kuumuta kuni liha sisetemperatuur jõuab 45°C-ni. Selleks kulub olenevalt liha paksusest umbes 30 minutit.
- Tõsta liha grillilt, keera fooliumisse ja tõsta hetkeks kõrvale.
- Ava grilli kaas, et söed saaksid hapnikku ja tugevamalt põlema hakkaksid. Jäta 3–5 min seisma. Seejärel pruunistage liha ühe korra mõlemalt poolt 90 sekundit. Lõika liha.
- Serveeri praekartulite, praetud metsaseente, salati ja chimichurri kastmega.