- 3 makrelli (üks umbes 600 g);
- 3 tl Poppamies SPG maitseainesegu;
- 1/2 sidruni mahl;
- 20 ml oliiviõli
Koostisained
Retsept
- Puhasta makrell, aseta toidukilele, piserda kala oliiviõliga, pigista sellele sidrunimahla ja hõõru hästi maitseaineseguga. Mässi kõik kilesse ja pane 1–2 tunniks külmkappi.
- Süüta Kamado Bono grill, valmistage see ette otsesel kuumusel küpsetamiseks (ilma deflektorita) ja oota, kuni temperatuur jõuab 160°C-ni. Kasuta toiduvalmistamiseks kas vana, juba kasutatud sütt või väikest kogust uut sütt.
- Aseta grillile mittenakkuv matt, pane sellele kala ja küpseta umbes 20 minutit, kala mitu korda ümber keerates.
- Serveeri riisi, kartulite või värske salatiga.