- 1 kg kalafileed;
- 5 suurt kartulit;
- 1 l õli praadimiseks;
- Tainas:
- 150 g jahu;
- 130 g riisijahu;
- 150 ml mineraalvett;
- 200 ml tumedat õlu;
- 2 tl suhkrut;
- 2 tl soola;
- Garneeringuks:
- 200 g värskeid herneid;
- 1 tšillipipar, veidi soola ja pipart;
- 3 küüslauguküünt;
- 50 ml rõõska koort;
- 4–5 värsket piparmündilehte;
- Tartar kastme jaoks:
- 5 spl majoneesi;
- 1 spl sinepit, veidi soola, pipart;
- 2 küüslauguküünt;
- 10–15 väikest marineeritud kurki
Koostisained
Retsept
- Sega tainas taigna koostisainetest ja lase umbes 30 minutit seista.
- Valmista garneering. Prae herneid pannil umbes 3–5 minutit, lisa koor, riivitud küüslauk, piparmünt, tšilli, maitsesta soola ja pipraga ning peenesta kõik blenderis.
- Valmista kaste. Lõika kurgid kuubikuteks, sega hulka majonees, maitsesta sinepiga, riivitud küüslauguga, lisa soola ja pipart.
- Lõika kartulid paksudeks viiludeks, kalafilee aga ribadeks.
- Süüta Kamado Bono grill, valmista ette otsesel kuumusel küpsetamiseks (deflektoriga) ja oota , kuni temperatuur tõuseb 180°C-ni.
- Pane pott grillile, vala potti õli ja lase hästi kuumeneda.
- Kui õli on kuum, lisa potti tükeldatud kartulid ja küpseta 6–9 minutit. Võta kartulid potist ja aseta majapidamispaberile.
- Kasta kalaribad taignasse, seejärel pane potti ja prae 2–3 minutit. Serveeri kala kartulite, hernepüree ja tartarikastmega.