Mooniseemnetega sriracha-maitseline vürtsisegu kuivalt marineerimiseks ja küpsetamiseks.
• Poppamiesi vürtsisegu sobib kuivalt marineerimiseks, st liha sisse hõõrumiseks, ning nii köögis kui grillides toidu üldiseks maitsestamiseks. Maitseainesegu sobib ka suitsulihale. Maitseainesegus ei ole midagi ülearust, kõik koostisained on maitsete, soolasuse ja magususe poolest tasakaalus. Vürtsisegu hõõrutakse korralikult liha sisse. Ühe kilo liha maitsestamiseks kulub umbes 40–50 g segu.
• GRILLIL: hõõruge maitseainesegu koos väikese õlitilgaga liha sisse ja küpsetage liha.
• AHJUS: hõõruge lihale paks kiht vürtsisegu ja niisutage näiteks õunamahlaga. Küpsetage liha madalal kuumusel. Segage juurviljatükke tilga õliga ning keerutage neid vürtsisegus. Küpsetage ahjus.
• PANNIL: patsutage vürtsisegu lihale või keerutage lihatükke
vürtsis. Praadige väikse õlitilgaga. Lisage vedelikku, näiteks koort, ning saate lihale suurepärase kastme.
• KEETES: kasutage vürtsisegu suppide, lihahautiste ja kastete maitsestamiseks.
• Vürtsisegu sobib suurepäraselt ka dipikastme valmistamiseks – segage kahe teelusikatäie hapukoorega ja laske kastmel külmikus maitsestuda.
• Sriracha-maitseline kuiv vürtsisegu – katsetage ka kanatiibade maitsestamisel!